realwanderer
Literotica Guru
- Joined
- Apr 6, 2006
- Posts
- 663
Zoals nu. er is hier geen hond. Dus ik zal me zelf wel even zo'n een mans(m/v) koffie klaarmaken
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
M's girl said:...
Iemand ervaring met (zelf) brood bakken zonder zo'n machine?
...
ha handwerkBlack Tulip said:Broodmachine?!?
Alleen het echte handwerk, hoor.
Wat wil je weten?
E's Toy said:ha handwerk
om brood te bakken natuurlijk....Black Tulip said:
realwanderer said:Wy heben wel eens Irish soda bread gebakken. gewoon even Googelen en instructies opvolgen. Belangryk is dat je niet te sterke bloem gebruikt. omdat het recept de "slechte" kwaliteid ierse tarwe nodig heeft die her klimaat met zich brengt. Ook is dit hand werk, maar je moet er een beetje gevoel voor hebben. en te hard door kneden is niet goed. Het brood zelf is heerlyk. En het is snel en makkelyk te maken.
Black Tulip said:Broodmachine?!?
Alleen het echte handwerk, hoor.
Wat wil je weten?
M's girl said:Grapjas
Dat bedoel ik nou. Ik kan best koken en draai mijn hand niet om voor een warm/koud buffet voor 70 man of een viergangendiner (thuis) voor een stuk of 12 man, vanuit mijn (eigenlijk veel te kleine) keukentje! Veder heb ik meer dan 300 kookboeken op de planken staan, maar dat zegt op zich niets natuurlijk. Ze dienen, in mijn geval, voornamelijk als inspiratiebron om verder niet al te letterlijk op te vatten! En daar zit 'm de kneep een beetje denk ik...
Ik heb boeken zat met recepten voor de heerlijkste broden erin. Sterker nog; ik heb ook twee kookboeken die alleen maar over brood bakken gaan. Maar bij mij werkt het altijd een beetje zo dat ik het beter een keer onder goede begeleiding kan doen dan twintig recepten bestuderen.
Want wat is precies een niet te sterke bloem? En het ene recept zegt 20 minuten het deeg kneden en het volgende recept praat over 5 minuten. En dan het wonder van het rijzen/rusten onder de juiste temperaturen en precies de juiste tijd. Het klinkt mij allemaal een beetje souffle achtig. Zo van: alles kan fout gaan als je alles goed doet
Haha, ik heb vorige week alles in huis gehaald wat ik dacht nodig te hebben. Mijn veel te kleine keuken staat vol met pakken en zakken meel en bloem en gist enzo. En nu? Ben ik als de dood dat ik het fout ga doen. Nam heel enthousiast (ook) zakken Broodbakmix Italiaans Donker (klinkt goed he?) van "Molen De Krijgsman" (fabrikant) mee met bakrecept achterop. Maar wacht eens even? Huh? Kies voor een lang bakprogramma? Ohjee, het is voor in de broodbakmachine!
En nu dus? Kan ik het nou wel of niet gebruiken buiten de broodbakmachine om? Want dat staat er niet bij natuurlijk! Ik heb de benodigde props hoor: grote oven, broodbakblikken en de hele reutemeteut. Maar dat hele kneed en rijsproces is een groot mysterie voor mij!
Hellup!
Iemand iets drinken dan eerst maar?
M's girl said:Begrafenis cake? Type 00? Ik zie nergens een type op staan. En begrafenis cake heb ik nog nooit gemaakt. Ik dacht dat ze begrafenis cake altijd uit een plasticje bij zo'n supermarkt haalden.... klef en week zoetig, jech!
E's Toy said:pffff doe mij maar een biertje, heb ik wel nodig na vandaag
M's girl said:BT, bedankt voor de tips! Ik moet ook gewoon wat proberen; mislukt het, dan mislukt het. Ik weet eigenlijk niet waarom ik soms de meest ingewikkelde dingen zonder te veel nadenken op mijn schouders neem en bij de simpele dingen drempelvrees heb....
Waar ik ook heel erg in geinteresseerd ben is platte, gevulde broden maken. Ofwel broden met toppings, zoals tomaat, uien, kappertjes en dat soort. Ik las ook dat je brooddeeg voor pizaabodems kan gebruiken. Moet ik allemaal nog uitproberen.
E's, what's up? Zullen we met koffie beginnen?
Black Tulip said:Als ik zelf pizza's maak, gebruik ik brooddeeg met oregano erdoor.